Farmářské trhy v Porubě končí první sezónu

Od začátku června měli Ostravané možnost nakupovat na tržnici čerstvé místní jídlo a další lokální produkty z Moravskoslezského kraje. Největší zájem byl o uzeniny, zeleninu, sladkosti, pečivo a pivo. Do budoucna se chystá rozšíření nabídky i o zvěřinu a ryby.

Tomáš Prokop, provozovatel tržnice, řekl:
„Prodejci působící na porubské tržnici prošli přísným výběrem, a díky tomu je zákazníkům zaručeno, že prodávané výrobky jsou vysoké kvality a pocházejí z Moravskoslezského kraje. Občas se stávalo, že se na tržnici snažili dostat i různí překupníci s pochybným a neoriginálním zbožím – pro ty ale zůstávají dveře tržnice zavřené. Kvalitu zboží si hlídáme, což oceňují zákazníci i samotní prodejci.“

Petra Švambergová z Hnutí DUHA dodala:
„Jsme rádi, že si tržnice získala u místních oblibu. V plánu je také odstartovat bedýnkový prodej ovoce a zeleniny od ověřených lokálních pěstitelů, který bude probíhat i po skončení trhové sezóny na konci října.“

Více o porubské tržnici na www.farmarske-trhy-ostrava.cz.

Kontakty na ekologické farmáře nejen v moravskoslezském kraji, kteří prodávají přímo ze dvora nebo dodávají bio bedýnky, mohou lidé najít v originálním internetovém adresáři Hnutí DUHA na adrese www.hnutiduha.cz/bioadresar.

Foto: SAMphoto.cz/© PurestockX

Šítky aktuality: